Vilka handdesinfektionsmedel fungerar mot coronavirus?

Många är rädda just nu. De flesta känner någon som tillhör en riskgrupp. Då måste vi använda bra handdesinfektionsmedel.

Skydda dig själv och alla andra i din närhet med handdesinfektion

Tänk på att du kan smitta även om du själv är symtomfri. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas på ett sådant sätt så att smittan begränsas.

Har du koll på alla varianter av handdesinfektionsmedel?

Myten om handsprit lever kvar. Flera virus är immuna mot handspriten. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Vattenbaserad handdesinfektion kan vara ett mycket bättre alternativ.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Välj en tvål som är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål bör finnas på alla platser där du kommer att tvätta händerna.

basala

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. antibakteriell Handspriten är slut, men det är inget stort problem. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Om du har känslig hy så kan du använda en vattenbaserad handdesinfektion.

Starka medel kanske inte biter på coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Risken är stor att du får sprickor i händerna. Det händer oftast när du desinficerar händerna ofta. Handskar kan vara mycket bättre än handsprit som virusskydd för händerna!

Brukar du använda ytdesinfektion?

Om du har en bra antibakteriell spray hemma så får du ett extra skydd. Handtag kan för smittan vidare. Öppna dörrar på andra sätt än med händerna. Prova att använda handskar.

Hemma kan du behandla dörrhandtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Då vet du att du är skyddad. Ha alltid antibakteriell spray hemma.

Du kan även använda sprayen som en bra ytdesinfektion. Sprayen kan neutralisera viruset.