Vet du hur du ska desinficera med ytdesinfektion

Den rådande pandemin gör att många känner oro. Detta är ett helt nytt virus. Regeringen stakade tidigt ut en egenhändigt komponerad väg gällande coronaviruset. Oavsett läge kan du ändå se till att desinficera dig och ytorna runt dig.

Nu är det viktigt att desinficera

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Du kanske tror att det är bra bara för att handdesinfektionen har en stark lukt? Handsprit biter inte på alla virustyper.

Då det råder brist på många varor har allt fler börjat använda antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Du måste ändå tvätta händerna. Att tvätta händerna noggrant under minst 20 sekunders tid med handtvål är ett bra sätt att motverka smitta på.

En antibakteriell handtvål ger ett bra skydd. Händerna ska tvättas så ofta det går. Viruset sprids ute, tvätta därför händerna när du kommer in. Uppvisandet av influensasymtom eller inte spelar ingen roll. Det är viktigt att använda tvål. Då är händerna rena.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Du kommer inte undan bakterierna. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. Saker som du köper med dig hem kan ha bakterier på sig.

Tänk på det nu när vi har en pandemi. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. Vi måste göra vad vi kan för att försöka att minska spridningen. Det är bara att puffa på det som du just har kommit hem med för att döda eventuellt virus.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Grips inte av panik när handspriten tar slut, du behöver den inte ändå. Om du vill ha ett bra skydd kan du även prova en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Detta måste du ha hemma. Se också till att det är säkra produkter som är skonsamma mot din hud och mot saker som du sprayar på.

desinfektionsmedel

Detta är ytdesinfektion

En bra ytdesinfektion är guld värd i ditt hem. Coronaviruset smittar väldigt lätt. Därför måste du tänka på vad du tar i.