Vet du att du har smittats av coronavirus?

Vissa kan ha coronavirus utan att de får några symtom. De flesta vet vad coronavirus är idag. Även barn kan smittas av coronavirus och föra smittan vidare till andra.

Vi kan även få smittan från djur. Man måste inte krångla till det. Kanske har din hund corona, om huden pussar dig kan du också få det.

virusskydd

Efter mötet kanske du också får en blöt puss av jycken och då kan smittan vara ett faktum. Om du inte ens insåg att detta var möjligt vet du inte att du nu är en person som kan smitta andra. Först sa man att influensa och corona var samma sjukdom.

Inkubationstiden med influensa är välkänd sedan länge. coronavirus kan överleva i flera dagar. Den som har en bakteriedödande spray går inte säker för det.

Så vet du att du har smittats av coronavirus

Vissa coronasymtom är kända av oss. Man brukar säga att feber och hosta är vanliga symtom. Uppvisar du några av dessa symtom så kan du mycket väl vara smittad. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Vissa symtom påminner om influensa. Det är vanligt med huvudverk. Ibland kan man även få svårt att andas. Vid andningsbesvär ska du söka hjälp. Man får inte vänta för länge.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Det är också viktigt att förstå att vi verkar reagera olika på coronavirus. Viruset kan även göra så att man tappar luktsinnet, det har man sett i USA. Vi verkar inte ha samma symtom i Sverige.

Dessutom kan olika medlemmar av samma familj reagera på olika sätt trots att alla smittas. Symtombilden skiljer sig från olika personer.

Ska du ta dig till en teststation och se om du har smittats?

Den som har flera coronasymtom kan behöva testa sig. Om du får cononavirus konstaterat kan det ju vara en hjälp för dig. Då vet du hur du bör agera och du kan till exempel sätta dig själv i karantän för att inte sprida sjukdomen vidare.

Det beror på hur din levnadssituation ser ut. Man kan vara hemma. Sedan är allt åter till det normala.

Vatten och vila är det som rekommenderas. Immunförsvaret bekämpar viruset, man kan ta C-vitamin och stärka immunförsvaret, precis som vid en förkylning. Ännu bättre är att ta C-vitamin i förebyggande syfte, 1-2 gram per dag och öka till 1 gram 5 gånger om dagen om man blir smittad.

Befolkningen i USA äter 15 ml kolloidalt silver två gånger om dagen. handtvål Medlet säljs fortfarande i Sverige även om det inte lägre är ett kosttillskott.

Kolloidalt silver i torkad form är ofarligt. Viruset dör då. IONplus och Holistic säljer bäst.