Vad fungerar mot coronavirus?

Än finns inget vaccin mot corona men det kan finnas andra produkter mot coronavirus. Några enkla medel finns det ändå. Det hela börjar med smart handtvätt.

Så enkelt är det!

Om vi ska lösa problemet med coronavirus så måste alla tvätta händerna. Många väljer att köpa hem antibakteriell tvål. Tvålen måste få verka länge.

För bäst resultat kan man kombinera antibakteriell tvål med en liknande spray. Tvätta händerna i 20 sekunder. Sedan spolar du händerna. Om du har en bra bakteriedödande tvål kommer du inte att behöva handsprit från apoteket mellan handtvättstillfällen.

Plocka fram rena handdukar och använd dem. Prova gärna med engångsservetter som du sedan slänger. Du bestämmer själv vad du ska använda.

Nu vet man att coronavirus även kan finnas på jobbet

Allt måste desinficeras. Det spelar ingen roll om du är noggrann med handtvätten om du tar i smutsiga handtag efteråt. De som bor i flerfamiljshushåll ser det som extra viktigt.

Coronavirus överlever i tre dagar på plastade ytor. Forskare säger att det rör sig om upp till tre dagar. En antibakteriell spray för ytdesinfektion kan hjälpa. Inte svårt alls.

bakteriedödande

Glöm inte bort att spraya på sådant som kommer från butiken. Den säkra sprayen kan användas där du har behov av den. Dessa är bättre produkter mot coronavirus.

Var försiktig

Många har börjat att äta C-vitamin. Är billigare i pulverform.
Ett gram per dag räcker för de flesta. Oftast gör det nytta långt tidigare. Rekommendationerna skiljer sig åt beroende på vem man frågar.

I Sverige har man förbjudit kolloidalt silver som kosttillskott men i USA kör man på som vanligt. handdesinfektion Man vet inte om det fungerar. Annika Dahlkvist har en egen blogg där hon skriver om preparatet.
Du kan spraya kolloidalt silver på grönsaker och frukt. Viruset dör. IONplus säljer som smör.

Anders Tegnell uppträder i TV och berättar ständigt hur bra allting är och ger goda råd och framstår som en superexpert. Skolorna kan inte följa alla rekommendationer. Hosta skall man göra i armhålan.
Om förhållandena är de rätta kan coronaviruset leva i upp till tre dagar. Detta råd gav Anders Tegnell redan under svininfluensan för 10 år sedan. Bruka ditt förnuft. Gör det som fungerar för dig. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Kan man använda handskar mot corona?

Handskar är en produkter mot coronavirus. Om du använder handskar ute så har du ett bra skydd. Köp rätt produkter direkt. Rör inte vid ansiktet. Många blir smittade av coronavirus på det sättet.

Maskerna måste vara av rätt kvalitet. Det skydd som man kan köpa i handeln skyddar inte mot coronavirus. De produkterna är lika effektiva som en halsduk.

Var noggrann var du sätter händerna. Det räcker långt med vanliga handskar. Slarva inte med handhygienen, rena händer är viktigt.