Så skyddar du dig mot cononavirus och bakterier och virus

Det mexikanska ölet corona har samma namn som den virussjukdom som härjar nu. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Det handlar ju inte bara om att du kan bli sjuk av cononavirus. Man kan nästa säga att coronaviruset är mer smittsamt än ett influensavirus. Kanske har du viruset utan att du vet om det.

Vad är symtomen för cononavirus som du bör hålla utkik efter?

Symtomen för cononaviruset varier beroende på den som smittas. Det är mycket mer än bara vanlig värk. Cononavirus kan orsaka hosta, andningsbesvär, försämrat luktsinne och huvudvärk.

Men du ska inte inbilla dig att du får ett virusskydd genom att kolla om andra omkring dig har symtom. Även om du inte har symtom så kan du smitta ändå, det gör att sjukdomen är svår att upptäcka.

Om vi gör vår del så kan vi besegra smittan

Stärk ditt immunförsvar genom att äta C-vitamin. Några gram om dagen räcker. Öka dosen om du får sjukdomssymtom.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. Många som blir smittade väljer att öka dosen till 15 ml per timme. Flera butiker i Sverige säljer fortfarande Kolloidalt Silver. Prova att spraya det på livsmedel. Coronaviruset har ingen chans.

Det är känt att coronavirus kan överleva i upp till 72 timmar på vissa ytor. Därfrån kan smittokletet hamna lite varstans.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det är bara vårdpersonal som ska använda ansiktsmask. Det beror på att maskens hål kanske inte är tillräckligt små för att hålla bakterier och virus ute, endast klass 3 masker är virustäta. Om alla skulle använda ansiktsmask så skulle smittan spridas ändå.

Cononavirus har fått människor att köpa mängder av handsprit. Så pass många att det blev slut på handsprit på apoteket! Vissa bakterier överlever handspriten. Om du vill bekämpa corona så ska du inte välja handspriten.

Då är det bättre att välja andra metoder. Medlet som du använder måste vara snällt mot huden. Handsprit kan göra din hud torr. Om man använder handgel med alkohol så kan hudfettet lösas upp.
Produkter som Smittstopp är mildare mot huden.

Glöm inte bort handtvätt. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Produkten köps enklast via Antibakteriell Handtvål. Händer måste tvättas enligt vissa rutiner. Visa barnen hur man använder en antibakteriell tvål.

Fyll på lagret av ytdesinfektion

För att skydda dig mot bakterier och virus måste du även vara noga med ytor som du tar i dagligen. Det gäller till exempel handtag på dörrar som kan vara fulla av sådant som du verkligen inte vill komma i kontakt med.

Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du ta död på alla typer av bakterier och virus. Men glöm inte att använda den antiseptiska tvålen. Många bakterier finns i butikerna, därför kan det vara bra att spraya med en bakteriedödande spray när du kommer hem.

Ta det lugnt

Sist men inte minst är det viktigt att förstå att för mycket stress också kan vara en anledning till att ditt immunförsvar försämras. Det är inte så bra om du vill vara skyddad mot cononavirus och bakterier och virus. Det ger dig ett bra skydd.