Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Alla medel har olika verkan. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

smitta

Många tvättar inte händerna efter att de varit på toaletten. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. Men snart skulle vi första hur allvarligt det var.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. virusskydd Men det här är inte helt sant. Handsprit kan inte döda alla virus. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Det är viktigt att välja rätt skydd. Välja då hellre andra produkter. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Den kan du använda för dina händer.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.