Med glycerin skyddar du miljön och har möjlighet blanda ditt eget snus

Du kan verkligen fixa ditt eget snus och när man beslutar sig för detta så behöver man en del ingredienser som icke enbart handlar om smak och doft. För att få längre hållbarhet och förhöja smakupplevelsen när man blandar eget snus men utan glycerin blir det svårt att lyckas. En del sötma men framför allt har glycerinet en konserverande effekt.

Finns det någon skiljaktighet mer än namnen på glycerin eller glycerol?

Du har kanske noterat att både glycerin och glycerol används? Du vill nog inte riskera att det är två skilda produkter? Kärt barn har många namn. Det har skett ett namnbyte, Glycerin heter numera Glycerol.

såpbubblor

Glycerin kan om du vill kolla var mycket söt och tung, dessutom är den väldigt trögflytande och kokar bara vid hög temperatur. Man tillsätter glycerin till vin för att öka dess fyllighet.

Glycerin avdunstar inte för att det är fuktbevarande. Ett användningsområde där denna egenskap utnyttjas är i golvbrunnars vattenlås för att hindra vattnet i dem att avdunsta.

Det går att blanda glycerol med vatten och alkohol men det blandar sig aldrig med olja. Eftersom glycerol är fuktighetbevarande används det som en tillsats i många hudvårdsprodukter och det är samma egenskap som används vid snustillverkning.

Glycerolens egenskaper att ge en svag sötma och fyllighet används vid vintillverkning. Den kan ofta se´s som en del av oljor och fetter.

Vid all snustillverkning eller överhuvudtaget alla livsmedel är det mycket viktigt att bara använda glycerol som är godkänd för livsmedelstillverkning. Det finns mängder av olika typer glycerol speciellt framtagna till olika användningsområden som kan vara direkt skadliga att förtära.

Nyttjar du bara rätt variand av glycerinet är man säker.

Glycerolen förekommer i väldigt många hygienprodukter. Glycerolens goda bakteriehämmande egenskaper används till exempel i munsköljvatten. Tidigare i denna artikel har vi påvisat egenskapen hos glycerin att det ger en bra fuktbalans och ökar snusets hållbarhet.
Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. För att hitta den bästa balansen och smaken kanske du måste prova olika recept. Nu är det inte läge att chansa. Har man inte gjort eget snus förr så bör man först och främst se till att få ett bra och välbeprövat recept som man kan lita på.

Allt finns att skaffa billigast samt enklast på nätet idag, så också glycerol.

Glycerin eller Glycerol hittar du online på Tradera eller Prisad. Finns alltid i många storlekar på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. På allt fraktfritt i förpackningar upp till 1350 kg (1000 liters IBC pallcontainer).

Att man får sina varor hemskickade när man handlar online är en extra fördel- Planera alltid så du inte köper för liten mängd. köpa glycerol billigt Det här är en produkt som man får god användning av inte bara då man vill tillverka snus hemma. Slime eller såpbubblor kan vara en rolig variant. Slime, Snus, Hygien – bara att sätta igång.