Känner du till influensa symtom och vad du kan göra mot smitta?

Så vet du att det är influensa. De flesta känner igen tecknen för influensasmitta. Feber kanske är det mest klassiska tecknet på influensa symtom. Du kan även känna dig illamående.

antibakteriell

Vi reagerar lite olika beroende på typen av influensa. Alla symtom vid smitta ser inte likadana ut. Sjukdomen coronavirus kan ge symtom som påminner om influensa. Då ville många ha ett virusskydd.

Du måste skydda dig mot smitta

Gör vad du kan för att stärka ditt immunförsvar. Det finns även som pulver. Leta efter namn som askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Mer info finns på Dr Annika Dahlqvists sajter.

Virusskyddet fungerar inte om det sätts in för sent. Börja innan du får influensa symtom. Just nu är regionerna överbelastade och då är det inte så kul att få intensivvård.

Om du vill undvika att få smitta så måste du skydda dig långt innan du får influensa symtom. Det finns flera sätt att lyckas på! Det är lätt. Du behöver absolut inte stå i kö för handsprit på apoteket. Det är ingen bra ide att köpa handsprit mot bakterier.

Prova att tvätta händerna istället

Om du köper en antibakteriell handtvål så får du ett visst skydd. De flesta vet inte att handtvätt fungerar minst lika bra som handsprit. Många gånger bättre än desinfektionssprit som kanske inte ens fungerar mot influensa.

Många tänker inte på hur bra tvålen egentligen är. Tvätta händerna med antiseptisk tvål i minst 20 sekunder. Skölj sedan av noggrant. Det kan ge ett bättre resultat än handsprit.

Varför känns det som att handsprit är mycket bättre mot influensa?

Vi kan få intrycket av att handsprit är bättre än en vanlig antibakteriell tvål. Gå inte på det. Det du vill få är virusdödande effekt. Vissa virus sprids genom luften. Rena händer är en start.

Sprit dödar inte några av våra vanligaste virussorter. alcogel Iinfluensa symtom kan inte botas med handsprit. Tvål och vatten räcker långt som metod. Handsprit hjälper inte mot smitta.

Det är enkelt att skydda sig mot smitta

Tänk på att andra kan ha influensa symtom. Alla omfattas av det. Ytdesinfektion kan hjälpa.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Om du använder sprayen så får du ett extra skydd. Sprayen kommer åt överallt.

Det kan vara ett bra sätt att undvika smitta på. Se till att du har produkterna som du behöver hemma oavsett om det råder pandemi i världen eller inte.