Här kan du köpa handsprit på apoteket om desinfektionssprit är slut

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Du behöver inte köpa handsprit på apoteket. Det finns bättre val än desinfektionssprit. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Den handsprit apoteket har att erbjuda är inget vidare. Alla vet inte att desinfektionssprit inte är det bästa alternativet mot bakterier.

bakterier

Det finns flera problem med att använda handsprit istället för ordentlig handtvätt eller en antibakteriell tvål som bevisligen kommer att ta död på bakterier och virus. Rengöringsmedel med alkohol kan göra att huden torkar ut.

Det är knasigt att folk rusar till butikerna för att köpa handsprit som inte fungerar. Då är det bättre att välja en antiseptisk tvål istället.

Det finns alkoholfira varianter som är enkla att använda. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Glöm inte att tvätta händerna

Bor du i singelhushåll så är du mindre utsatt. Har du en bra handtvål och en antibakteriell spray kan du lätt se till att händer och ytor är utan farliga virus och bakterier.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Man måste se upp. Barn måste lära sig att tvätta händerna genast då de kommer hem.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Ha kläder anpassade för att ha på sig inomhus. Dessa är utan smitta som kommer utifrån. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

När sprayen har torkat kan den ätas, därför kan den användas på livsmedel. Coronaviruset har ingen chans. Bäst resultat nås med IONplus och Holistic.

Om du vill ha en god ytdesinfektion så kan du spraya

Rengör även ytorna på jobbet. Du kan bruka ytdesinfektion för att se till att viruset inte följer med hem. Har du en balkong kan du ta ut alla kassar dit och sedan desinficera varorna innan de plockas in i köket.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Se till att du inte får slut på handtvål. Många har bara tvål i badrummet. Ha det i köket också. Tänk på det istället för att köpa HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.