Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Ryssland var inte vår fiende ändå. Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Du kan dock vidta flera åtgärder.

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Du kan köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver också.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Vi rör ansiktet flera gånger om dagen. Du kan lätt of coronavirus om du är oförsiktig.

Coronavirusdödande

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Handspriten dödar inte alla virus. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Du kan få sår om du använder handsprit under en längre tid. Smittstopp är ett exempel på en bra katjonisk handdesinfektion.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. Antibakteriell tvål är ett bra sätt att döda bakterier på. Du kan använda en antiseptisk tvål innan du hanterar mat.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Men ju mindre du rör dig bland andra desto mindre är risken för att du eller någon annan i din familj blir sjuk.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Smittstopp Information Det har vi sett i flera länder där man tog krafttag och till och med låste in städer från resten av landet för att hindra smitta att sprida sig.

När det pågår en pandemi så måste vi strukturera om vår vardag. Man kan inte se på förhand vem som smittar med coronavirus. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Gör matinköp mer sällan!

Många förbereder sig för en pandemi på det sättet. Ju oftare du går ut desto mer exponeras du för coronavirus. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Här kommer den antibakteriella spray väl till pass. Det fungerar bättre än handsprit.