Blås stora såpbubblor med glycerin

Alla gillar väl såpbubblor? Om du tycker om att göra egna bubblor men tycker att det är trist med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du testa en blandning med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerin finns i många av våra vardagsföremål så som tandkräm och tvål. I vin hittar du också glycerin.

var

Är glycerol säkert?

Glycerol är en alkohol som finns i fetter. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Den svenska apotekaren CW Scheele upptäckte tidigt fördelarna med glycerin.

När du framställer glycerinet på vegetabiliskt sätt bildas det animaliska varianter.

Allt-frakfritt.se säljer glycerin.se eller på ett lokalt apotek. Du kan ju brygga hemma med hjälp av glycerinet också.se.

Det kan vara bra att ha hemma.

Så fungerar glycerol

Det är ju roligare med större bubblor och med glycerol är det möjligt. köpa glycerol billigt Använd bara vatten, socker och glycerinet tillsammans med diskmedel. Blanda ihop i en skål och doppa sedan det verktyg som du vill skapa bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Det här är ett verktyg som är enkelt att doppa i glycerinlösningen. Sedan för du redskapet fram och tillbaka för att skapa bubblor.

Såpbubblor kan ju produceras överallt. Gör bubblor precis som du vill.

Det ger verkligen stora bubblor. Om du har en glycerinrik två kan du testa det i duschen.

Men är inte glycerin farligt?

Den som undrar “är glycerin farligt?Bör ta sig en ny funderare. Om man har flaskor är det inte farligt. Om man har salpetersyra hemma så bör man hålla de åtskilda från varandra, av säkerhetsskäl.

Om de båda ämnena blandas uppstår nitroglycerin. Tappar man en burk med denna blandning i golvet så får man en fin liten explosion. Det här bör du förstås undvika men det vanliga glycerinet är helt säkert att använda sig av för lek, mat, dryck och för hudvård.