Använd handtvål istället för handsprit som handtvätt

Under våren 2020 insåg alltfler hur viktigt det är med god handhygien. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. Med en bra rutin för handtvätt är mycket vunnet.

Det räcker inte med handsprit.

Svenskar har bunkrat handsprit i flera månader. Det blev till och med slut på handsprit på apoteket när folk skyndade sig att bygga upp lager. Handsprit fungerar långt ifrån perfekt mot alla virustyper i samhället.

Det är faktiskt så att handspriten har svårt att hantera en vanlig förkylning. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Vårdpersonal har känt till det i många år.

Slipp få influensa genom att använda rätt handtvål på rätt sätt

handdesinfektion

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. Tänk på att tvålen är alkoholfri. Det finns bakteriedödande tvål som är mild och skonsam mot din hud men aggressiv mot virus och bakterier. Smittstopp handtvål är ett populärt val.

När det blir influensatider eller då du märker att många blir sjuka kan du repetera reglerna för korrekt handtvätt. Tvålens kvalitet är av avgörande betydelse. Skölj av händerna.

Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet. Inarbeta en vana där du använder dig av handtvål. när du tvättar händerna. Kom även ihåg att tvätta händerna när du kommer hem. Det kan vara klokt att ha tvål för handdesinfektion både i badrum och i köket. Då blir det lättare att komma ihåg.

När får du smitta på dina händer?

Man borde fundera på den frågan oftare. virusskydd Du måste tänka utanför handtvål boxen.

Har du bakteriedödande medel hemma? Det här är minst lika viktigt som bra handdesinfektionsmedel. Har du provat den bakteriedödande sprayen?

Interagera med andra så mycket det går. Du kan bli sjuk när andra är sjuk. Det är viktigt att regelbundet använda handtvål som handtvätt.

Vi måste göra vad vi kan

Om vi har en handtvål hemma som inte används så faller hela rutinen för handtvätt. Köp därför hem både spray och tvål. På alla platser som du kan komma på.